Novi Sad
11.06.2011.
12:46 > 09:17
Kupci "jeftinih" stanova na Detelinari ogorčeni su jer država skoro godinu dana kasni sa završetkom radova.
  • STANAR

    27.06.2011 21:42
    Proverite firmu CESLA Korporacije i D.A.M Real estate u narodnoj banci srbije pa ce vam biti jasnije sa kakvim prevarantima imate posla.
  • Stanar

    13.06.2011 11:48
    PDV
    Druže, nije stopa od 4% nego su nam računali 8% na 50% i kusur vrednosti stana. Ostatak je izgrađen kada nije postojao PDV i nije postojao zakon o povraćaju, pa se taj deo iz nekog razloga ne računa to je po meni jedinstven slučaj, to je priča, inače ja sam proveravao sa advokatom, njemu je tako bila cela zgrada, pa je dobio ladne supe i k...c u d..e umesto povraćaja poreza.
    Nadam se da će vama računati 100%.
  • Budući komšija

    13.06.2011 11:15
    @Stanar
    Đavo bi ih naneo da takvo šta probaju da urade. Stopa od 4 odsto ne postoji i to rešenje nije validno.
    Ako su vam to uradili, trebali ste se žaliti višoj instanci.Ovo što sam rekao provereno i u Ministarstvu finansija i centrali Poreske uprave.
    To da lokalne uprave daju različita rešenja - počev od broja kvadrata na koje se oslobađaju ljudi od poreza( neko 20 + 20, neko 40+15) - to ja znam.Ali, znam i šta je i kako mora da bude.
    Bedak je samo što za sve, počev od svojih prava do krova nad glavom, u ovoj zemlji moraš da se boriš i krv propljuješ.
  • Stanar

    13.06.2011 10:42
    PDV
    Poreska uprava Vračar će ti računati PDV, nama su tako uradili i to je to. Bilo je brzo gotovo, ali objašnjenje je bilo vezano za stepen izgrađenosti do dana stupanja na snagu zakona o PDV-u. To je 100% tako. Po pričama starih stanara ovog kraja, samo je ona fensi zgrada početa dve tri godine, ostale su stajale započete. Na ovom naselju sahranjeni su mnogi izvođači. Inače priča se i da nisu sve zgrade na šipovima, kao naša. To treba proveriti sa direkcijom. Inače ovde je lepo, kao na selu. Buka = 0 jedino što se skupljaju automobili noću, jedni sa zamagljenim staklima, a drugi iz kojih se vije zelenkasti dimić.
  • @stanar

    13.06.2011 09:04
    Budući komšija
    Za sve što si rekao oko zgrada u kojima živite si verovatno u pravu.
    Oko četiri nove - par stvari.Poreska obaveza nastaje momentom transakcije.Znači, PDV je 8 % i vozdra.
    GDS može da pokušava i priča šta hoće; računa se kad je zgrada završena i predata i momenat novčane transakcije.Ne određuju visinu PDV-a oni, nego Poreska uprava.Ako su oni tako računali, onda su se grdno prevarili.
    Ovo ostalo...rešićemo, komšo, biće tamo lepo.
  • Beton

    13.06.2011 07:44
    beton, samo beton
    Ferro, jel to misliš na zgradu koju gradi Ino... (da ne reklamiram). O kakvom boljem okruženju pričaš? Pa sad tamo nema parkinga iako se u datu zgradu nisu stanari ni uselili, okolo korov i niz polusrušenih kuća. O kvalitetu granje neću ni da pričam. Naravno da su završili za 8 meseci kada su je potpuno napravili od betona, armirana konstrukcija i betonski profili za zidove.
    Ovi iz Gradjevinske nisu fer što ne useljavaju kupce, ali kvalitet gradnje jednog i drugog objekta je kao nebo i zemlja.
  • Stanar

    12.06.2011 19:14
    Direkcija za sve i svasta
    Zaboravih - mi smo kupili po 850e stanove i da ispravim sve: GDS nije državna firma samo ih vode žuti - što mu dođe na isto jel?
  • Stanar

    12.06.2011 19:10
    Direkcija za sve i svasta
    Dajte ljudi, živim tu pored u one dve zdrade. Mi smo se uselili u decembru 09. neko pre neko posle. Ta GDS je u našoj zgradi prepravila sve lokale, biciklane i šupe u stanove. Pritom, priključili su ih nakaradno na vodovodno kanalizacionu mrežu. SVI radovi u našim stanovima su urađeni katastrofalno. Jedna lamela ih tuži već, a jedna će ih tužiti jer čitav krov ne valja. Ista ŠEMA sa lokalima je urađena i u ovim novim zgradama, možete pitati CESLU i LYKOS bivše izvođače. Smeće odnose, ali zato zelenilo nas eto već drugu godinu "nema u planu", za radnike čistoće koji čiste ulice svet se završava kod semafora.Pored toga, nama je informatika počela da dolazi od prvog dana, svi je uredno plaćamo. Živimo u DŽUNGLI koju sami održavamo i borimo se sa pacovima, zmijama, oogromnim žabama i gomilom krpelja. Jednom je čak protrčao srndać oko zgrade. Pisali smo ZIG-u, vajnom gradonačelniku, išli u zelenilo. čistoću...džaba. I još nešto, oni su naše dve zgrade preveli kao šatro počete su pre PDV-a, pa smo dobili samo 51% od iznosa kao povraćaj. Isti je slučaj i sa 3 od ove nove četiri, da, da, one su još 99. ili 2000. napravljene do 2. sprata i 10. godina su tako stajale. I da...šlag na tortu na zgradama su napravljeni ravni krovovi tako da posle kiše voda dobuje kroz oluke još dobrih 12-24 saata zavisi od količine padavina, to smeta i nama ovde, mogu misliti kako će biti stanarima. Tako da spremite se za igranku sa GDS. Živela SRBIJA!
  • malo vise

    12.06.2011 08:55
    stiskajte i pritiskajte
    da ne zvuci nasilnicki ali kada bi prepoznali malo vise vase hrabrosti i odlucnosti da vratite svoje nebi ovi investitori tako se setkali vozali i ljetaovali, u borbi za svoje ne treba se obazirati ko je sta napisao na papiru jer nije napisao ni to da vas neko moze prevariti !!! Ali nazalost dobro su vas procijenili jer oni su pokvareni ali nisu glupi...
  • Ferro

    12.06.2011 05:57
    Ima i "jeftinijih"...
    ...od te "drzavne" firme. Ima stvarno novih a jeftinijih stanova koji su u mnogo boljem okruzenju. Ko ne veruje , neka proseta izmedju Satelita i Novog Naselja pa se licno uveri... Cini mi se da su zgradu zavrsili za 8 meseci , kompletno od pocetka do kraja za razliku od gore pomenutih.
  • MIA

    11.06.2011 19:03
    kasne
    a sta je sa onima sto nece biti izgradjeni uopste. Niti investitori imaju nekih problema, sede po kaficima dovozeci se u besnim kolima, letuju na nas racun i svasta nesto al od stanova NISTA:( CEKAJU STECAJ I RESILI SU SVOJ PROBLEM.
  • Marina

    11.06.2011 14:38
    Sad još samo i JKP "Informatika" da se pojavi pa da zapleni stanove zbog neizmirenih dugovanja i da da ih lepo prodaju za 40% cene "#"#&%&TTZEW"%#"!#!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna